Camera's zien we steeds vaker terugkomen in het straatbeeld

en is voor vele ook niet meer weg te denken. Logisch! Buiten het feit om dat het een stukje veiligheid oplevert, schrikt het ook vaak af en dat is enorm handig. Via de app kun je 24/7 live meekijken om te zien wie er zich in en om je woning begeeft.

Je bent verzekerd van de laagste prijs garantie en bovendien is onze service van topkwaliteit. Wij helpen je niet alleen tijdens het kopen van een camerasysteem, maar ook na de aankoop staan wij altijd voor je klaar. Wij voorzien je graag van advies op het gebied van beveiliging, zodat je met een veilig gevoel je woning of bedrijfspand kunt verlaten.

Waarom Metz Beveiliging?

Wil je met een gerust hart van huis kunnen gaan? Kies dan voor een camerasysteem van Metz Beveiliging. Onze systemen zijn uiterst betrouwbaar en leveren een haarscherp beeld. Daarnaast zorgen we voor deskundige installatie en letten we erop dat onze beveiligingscamera’s aan de wettelijke voorschriften voldoen. 

Regels voor particulieren

Je kunt als particulier zonder reden gebruikmaken van bewakingscamera’s en hoeft dit niet bij de politie of gemeente te melden. Let er wel op dat je alleen je eigen terrein in beeld brengt, dus niet de openbare weg en zeker niet de ramen en (voor)deuren van buren. Een uitzondering hierop is als je bijvoorbeeld jouw carport wil filmen en het daarbij onvermijdelijk is dat je ook een deel van de straat in beeld brengt. Houdt er ook rekening mee dat je geen geluid mag opnemen, want het afluisteren van gesprekken is niet toegestaan. We adviseren tevens dat je je bezoekers kenbaar maakt dat ze gefilmd worden. Dit kan bijvoorbeeld door de stickers of door een bordje die wij leveren bij je voordeur op te hangen.

Regels voor bedrijven

Op eigen terrein mag je filmen waar je wilt, maar natuurlijk niet op plekken waar je inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer van anderen, zoals in pashokjes of op het toilet. Je mag ook geen geluid opnemen, want het afluisteren van gesprekken is niet toegestaan. Je mag de openbare ruimte in principe niet filmen om zo de privacy van voorbijgangers te waarborgen. Een uitzondering hierop is als je bijvoorbeeld de parkeerplaats wilt filmen en het daarbij onvermijdelijk is dat je ook een deel van de straat in beeld brengt. Je hoeft je bewakingscamera’s in principe niet bij een autoriteit aan te melden. Wel moet je aan je personeel en bezoekers kenbaar maken dat je camera’s hebt hangen. Dit kan bijvoorbeeld door de stickers of door een bordje die wij leveren bij de voordeur op te hangen. Je mag camerabeelden maximaal vier weken bewaren, tenzij er een incident heeft plaatsgevonden waarvan je de beelden langer nodig hebt. 

Bij vragen kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. We vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn. Daarom adviseren wij je vooraf graag uitgebreid over alle mogelijkheden, zodat je zo lang mogelijk profijt hebt van je camera installatie.